Anna-Carin Windahl ny byråchef på Reformklubben

Reformklubben utser Anna-Carin Windahl som ny byråchef. Anna-Carin får uppdraget att utveckla Reformklubben till landets ledande public affairs-byrå.

– Vi är mycket glada över att Anna-Carin tackat ja till att bli byråchef för Reformklubben. Hon har en unik profil som förenar specialistkunskap med ett helhetsperspektiv, strategisk förståelse för kundernas kommunikationsbehov och ett uppskattat ledarskap. Hennes driv och erfarenheter är precis vad Reformklubben behöver för att ta nästa steg i utvecklingen, säger Birgitta Pagot, vd för Reform Society.

Reformklubben och Anna-Carin började samarbeta 2015 i projekt inom förnybar energi och hållbar samhällsbyggnad. Sedan årsskiftet 2018 är hon delägare i och vice vd för Reform Society, och i januari tillträder hon som byråchef på Reformklubben.

Anna-Carin har ett särskilt fokus på byråns hållbarhetserbjudande. Hon har ett starkt både professionellt och personligt engagemang i hållbar utveckling, dels som medgrundare och styrelseledamot i organisationen 100% förnybart och dels som styrelseledamot i Kraftkvinnorna. 100% förnybart är en lobbyorganisation för förnybar energiomställning i vilken Sveriges största miljöorganisationer samverkar med bolag som Ikea och OX2. Kraftkvinnorna driver på för ökad jämställdhet och mångfald i den kraftigt mansdominerade energibranschen och delar varje år ut priset Årets kraftkvinna.

– Det är ett fantastiskt spännande uppdrag att få ta sig an byråchefsrollen på Reformklubben. Vår vision, att sprida mer makt till fler och bidra till en progressiv samhällsutveckling, ligger i hjärtat av affären och präglar vad vi faktiskt gör och levererar varje dag. Medan andra pratar om vikten av hållbar samhällsutveckling utvecklar vi nya lösningar för digital public affairs och engagemangsdrivande kommunikation med patienter, medborgare och medlemmar. Det ger avtryck i spännande uppdrag, säger Anna-Carin Windahl.

Anna-Carin efterträder Mårten Lundberg som i somras slutade på Reformklubben för att bli kommunikationschef för mobiloperatören Tre.


För mer information:
Anna-Carin Windahl, tel 0735-32 10 96
Birgitta Pagot, tel: 0704-22 27 11

Om Reformklubben
Reformklubben är en strategisk kommunikationsbyrå med stort politiskt kunnande och samhällspolitiskt engagemang. Vi är rådgivare till ledande aktörer inom samhällsbyggnad, hälsa och medlemsstyrda organisationer.

Reformklubben är en del av Reform Society, en federation av specialistbyråer. Syftet med federationen är att kunna erbjuda våra kunder både helhetslösningar och spetserbjudanden. Totalt jobbar knappt 70 konsulter inom federationen.