Praktisera på Reformklubben i vår!

Har du ett starkt samhällsengagemang och vill prova på att arbeta inom strategisk kommunikation, PR och public affairs? Då är det dags att söka till Reformklubbens praktikprogram i vår!

Som praktikant på Reformklubben ingår du i flera olika team och får jobba med kunder inom både offentlig och privat verksamhet samt med idéburna och medlemsstyrda organisationer. Du kommer att arbeta med bland annat kampanjkoncept, press- och medierelationer och aktörs- och intressentanalyser. Det finns möjlighet för dig att i samråd med handledaren påverka var tyngdpunkten för praktiken ska ligga. Syftet med praktiken är att ge dig som student en bred inblick i arbetet på Reformklubben och därigenom en ökad förmåga att arbeta med kommunikation i en samhällelig kontext.

Reformklubben är idag Sveriges ledande rådgivare inom strategisk kommunikation och politiskt reformarbete, och anlitas för att bygga organisationers varumärke, påverka politiska beslut, skapa opinion, stödja interna och externa förändringsprocesser, hantera kriser och driva kampanjer. Vi är en del av Reform Society – en federation av specialistbyråer som sprider makt och inflytande genom att engagera många, påverka de som har formell makt och kanalisera opinioner. Tillsammans är vi omkring 50 medarbetare som allihop sitter i fina lokaler på Kungsgatan 42.

Kvalifikationer
Du som söker praktik på Reformklubben bör ha genomfört större delen av din utbildning med inriktning mot statsvetenskap eller strategisk kommunikation. Du bör ha god analytisk förmåga, ett genuint intresse för samhällsfrågor och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Även goda sociala färdigheter och dokumenterat samhällsengagemang är meriterande.

Allmänna villkor
Praktiken ska genomföras som en del av ditt ordinarie utbildningsprogram och vara studiemedelsberättigande, då praktiken är obetald. Du som praktikant bör vara försäkrad genom universitet/högskola eller i egen regi. Praktiken börjar den 15 januari och varar i 20 veckor.

Ansökan
Välkommen att skicka din ansökan till johanna.jung@reformklubben.com senast den 30 november. Ansökan ska innehålla personligt brev (max 1 sida), CV, betygsutdrag och kontaktuppgifter till två referenspersoner. Tveka inte att höra av dig om du har några frågor!